הורדת המדד הגליקמי של פירות - טרייד אוף?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/06/2012 | 14:49 | מאת: עידן

שלום, יש הרבה דיאטניות שממליצות לצרוך פירות ביחד עם אגוזים ובכך והוריד את המדד הגליקמי שלהם. ההגיון המובן הוא שהשומנים אשר באגוזים מאיטים את פעולת העיכול ומעכבים את עיכול הפירות וספיגת הסוכרים שלהם לדם. אולם מאידך גיסא, ידוע שהשהייה של הפירות במערכת העיכול עלולה לגרום לתסיסה של הסוכרים ולהביא בכך לתחושה של נפיחות ומלאות - בנוסך להשפעות בריאותיות שליליות אחרות. אז מה עדיף?

24/06/2012 | 19:48 | מאת: דנה ויינר

שלום עידן, אני אסכם את תשובתי באופן מאוד ברור- כל נושא התסיסה של פירות הינו גבב של שטויות של רופא הזוי מארה"ב. צר לי על הבוטות, אך זוהי האמת. אין שמץ של הוכחה מדעית לדבריו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית