פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2012 | 09:33 | מאת: שגית

האם בפירות מתוקים במיוחד נמצא ערך קלורי גבוה יותר בשל תכולת הסוכר הגבוהה בהם, לעומת פירות מקבילים, מתוקים פחות? כוונתי, למשל, היא האם תפוח מתוק מאוד מזן "חרמון" יכיל יותר קלוריות מתפוח במשקל זהה מזן "גרנד", שהוא חמוץ במיוחד?

17/06/2012 | 10:13 | מאת: דנה ויינר

שלום שגית, התשובה מאוד ברורה: לא, אין הבדל. הטעמים ניתנים לא בהכרח בגלל כמות סוכר שונה אלא בגלל חומצות שונות המקות לפרי טעם אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית