ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם בקרב הירקות יש ירקות שהם עשירים, יחסית, בקלוריות לעומת ירקות אחרים? האם נכונה הטענה כי בגזר, עגבניה ובצל יש יותר קק"ל מירקות אחרים, דוגמת מלפפון ופלפל? האם מדובר לדעתך בהבדל זניח או משמעותי? התחלתי לפני כחודש תהליך של הרזיה, ואני צורכת גזרים ובצלים לרוב, הן חיים והן מבושלים, וחשוב לי לדעת אם הם מכילים יותר קק"ל יחסית לירקות אחרים.
שלום סיגלית, אכן בירקות מהסוג שציינת יש יותר קלוריות בשל תכולת פחמימות גבוהה יותר. ההבדל זניח כאשר הכמויות קטנות. אם צורכים את הירקות הנ"ל בכמויות גדולות מאוד, הם משתווים מבחינה קלורית לפירות ויש לקחת בחשבון. בברכה,דנה