גזר חי ומבושל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם גזר חי מאבד את ערכו התזונתי כשמבשלים אותו עד להתרככות? האם כדאי לשתות את מי הבישול או שאין להם ערך? והאם יש סכנה בצריכה עודפת של ירקות מכילי בטא קרוטן? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלינור, הגזר מאבד חלק מהויטמינים והמינרלים שלו בזמן הבישול למים, וחלק אובדים מעצם החימום. ישנם ויטמינים שהופכים לזמינים יותר. בכל אופן אכילת גזר מבושל הינה בריאה, אך עדיף בצורתו החיה. בעודפים קשים מאוד יכולה להיות רעילות כבדית ופגיעה בעצמות, אך לא במינונים שאנו צורכים. בברכה,דנה