בטיחות השימוש במוצרים מקופסאות שימורים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני נוהג להשתמש במוצרי מזון רבים מקופסאות שימורים: טונה, מלפפונים חמוצים, שימורי פטריות, גזר ואפונה ועוד. לאחרונה שמעתי כי פחיות השימורים אינן בטוחות לשימוש. מה דעתך בנוגע לכך? האם הפחיות עצמן יכולות להכיל חומרים מסוכנים לבריאות ולהעבירן למוצרי המזון שבתוכן? היכן, לדעתך, אני יכול למצוא מידע מפורט בנושא זה? האם משרד הבריאות יכול לתת לי תשובות בנושא זה?
שלום רן, השימוש במזונות מקופסות שימורים הינו בעייתי בכמה רבדים. הראשון, לרוב מזונות אלו משומרים במלח ו/או סוכר ו/או חומרים משמרים אחרים שהינם בעייתים ופוגעים באיכות המזון. הרובד השני הוא האריזה עצמה שבמקרים לא מבוקרים יכולה להיות בעייתית. מידע לגבי זה ניתן לקבל ממשרד הבריאות. על כל פנים, ללא קשר לאריזה, מומלץ להפחית שימוש במזון מעובד ומשומר. בברכה,דנה