בטטות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/04/2012 | 11:47 | מאת: משה

האם הבטטה נחשבת למזינה? מהם היתרונות התזונתיים שלה? האם היא נחשבת לירק או לפחמימה? היא יכולה לדעתך להוות תחליף פחמימתי ללחם בפסח? כמה קק"ל בערך יש בבטטה אחת בגודל בינוני?

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2012 | 06:46 | מאת: דנה ויינר

שלום משה, בטטה נחשבת לפחמימה מזינה. זהו שורש עשיר בסיבים, אשלגן וויטמין A. יכולה להוות תחליף מצויין בפסח. בבטטה בינונית אפויה עם קליפה יש כ- 140 קק"ל ו- 5 גר' סיבים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית