אוכמניות ותמרים לחולי סוכרת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ראיתי מחקר על אכילת תמרים שמסקנתו:אכילת תמר [מסוג ג'והל] אינה מעלה את רמת הגלוקוז. שאלתי היא האם מוסכם גם עליכם שאכן כך הוא ומה הכמות הסבירה במסגרת ניהול הפחמימות המקובל. כמו כן מה המדיניות לגבי אכילת אוכמניות לסוכרתיים, ופירות יער ותות שדה. מודה מראש. יגאל
שלום יגאל, תמר נחשב לפרי יחסית עשיר בפרוטוז ועל כן פחות מעלה סוכר. בכמויות גדולות הוא יעלה. מנה מומלת- 2 תמרים. לגבי פירות יער, יש גודל מנה מומלץ. 2-3 תותים מהווים מנת פרי סבירה, לגבי אוכמניות, מדובר בכ- 8-10 יחידות קטנות. בברכה,דנה