ערכים תזונתיים בגבינה אפויה ובאבוקדו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/02/2012 | 20:26 | מאת: איילה

האם הערכים התזונתיים של מוצרי גבינה נשמרים באפייה? האם גבינה לבנה, חמאה ושמנת בעוגת גבינה שומרים על ערכיהם התזונתיים טרם האפייה? שאלה נוספת: אני נוהגת להכין לבן שלי כארוחת עשר בבית הספר פיתה עם אבוקדו מעוך. האם מעיכת האבוקדו פוגעת בערכיו התזונתיים? האם העובדה שחולפות כארבע שעות מקילוף ומעיכת האבוקדו עד אכילתו פוגעת בערכיו התזונתיים? שמתי לב שלעיתים הדבר גורם לו להשחיר מעט.

14/02/2012 | 12:41 | מאת: דנה ויינר

שלום איילה, חימום ומעיכה לעיתים גורמים לאיבוד של ויטימינים רגישים לחמצון, כגון ויטמין C. שאר המרכיבים לא אובדים בקלות רבה. לגבי גבינות ערכים כמו חלבון, סידן נשארים. באבוקדו השומן החד בלתי רווי יכול לעבור חמצון, ושב לא בטווח שעות מצומצם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית