לדנה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ראשית אני רוצה להודות לך על כל התשובות הניתנות בפורום ועל העזרה הגדולה, אכן למדתי המון.. ואני מקווה שאני לא מטריח אותך בשאלות. ולשאלתי: מה את אומרת על קקאו? כדאי לצרוך? התחלתי לצרוך 2 קוביות שוקולד מריר 86% מוצקים ליום כי קראתי מחקרים על כמות פלבנואידים מכובדת ובגלל שהוא מכיל סוכר ואינני רוצה לצרוך סוכר לבן כלל אשמח לדעת אם ניתן להחליפן בכוס שוקו ( כפית קקאו טהור וכפית דבש עם חלב חם) יש להזכיר שאינני צורך סוכרים כלל אלא מהפירות שמגיעים לעד 4 מנות ביום ולעיתים עומדים על 2 [ את כל הוויטמינים אני צורך מירקות בשלל צבעים פעמיים ביום] על מה עוד את ממליצה שיכול ?לנקות עורקים??
שלום יוני, ראשית, תודה על המחמאות. שנית, כפית קקאו וכפית דבש לא מחליפים ממש 2 קוביות שוקולד מבחינת ערכים תזונתיים, ומה לגבי החלב שנוסף לשוקו, אלא אם כן הוא על בסיס מים. בכל מקרה אני לא מאמינה במושגים כגון :"מנקה עורקים". ישנה תזונה שהוכחה כזתונה מגנה מפני מחלות לב, בעיקר אם היא נצרכת מגיל צעיר, ואולי יותר מכך, בעקבות חשיפה למזונות אלו עוד בשלב העוברי. אבל כנראה שעדיף לתהחיל מאשר לא. הדיאטה מדברת על שימוש בשמן זית, אגוזי מלך, קטניות, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלי שומן עם סידן, דגי ים, תמר חילוואי, רימון סחוט טרי וכוס יין אדום ביום. כמובן לשלב עם הרבה ירקות מכל הצבעים. פירות, אין צורך מיותר מ- 2 מנות ליממה. בברכה,דנה
על עניין ה"מנקה עורקים" הכוונה היא לתכולת פלבנואידים רבה שמצויה בקקאו ממש כמו המלצתך לשתיית יין ומיץ מרימון כולל מיץ מהקליפה שמכילים פוליפנולים ופלבנואידים גם כן.. מובן שהכוונה היא בשילוב תזונה נכונה ומאוזנת. השוקולד נבדק מדעית פעמים רבות ויעילותו הוכחה במניעת מחלות לב וכלי דם בכמות של עד שורה ליום. והשוקו יהיה על בסיס חלב מה שאומר שגם סידן יכנס לעסק. בניגוד לדעה הרווחת, קקאו אינו משפיע על ספיג הסידן באופן משמעותי וניתן לשלבם. אז לשאלה הסופית: האם כדאי להחליפם? או שלשים יותר קקאו? או שבכלל לוותר על כל העסק? תודה מראש.