סוכרלוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2012 | 00:27 | מאת: מירי

שלום, ראיתי כאן בפורום הודעות קודמות בנושא הסוכרלוז, אבל אני מאוד מוטרדת. אני משתמשת בסוכרלוז כבר שנים רבות ונחשפתי אליו ע"י דיאטנית שהמליצה לי עליו וציינה בשעתו שהוא מופק מסוכר ולכן הוא נחשב טבעי. בעקבות זאת המלצתי על השימוש בו לבני משפחה ולמכרים רבים. אני מבינה שכל הממתיקים המכילים סוכרלוז משתייכים לאותה קבוצה (סוכרלייט, סוכרה-דיאט, סוכרלוז ועוד אחרים שקיימים בשוק). לצערי נחשפתי לאחרונה למידע אודות "המצאת" הסוכרלוז ועל כך שהוא מכיל כלור. האם יש מקום לדאגה ? האם מומלץ להפסיק לצרוך אותו ? איזה ממתיק מומלץ לצרוך, הן לצורך ירידה במשקל והן לחולי סכרת ? אשמח להכוונה בעניין זה. תודה.

14/01/2012 | 11:18 | מאת: דנה ויינר

שלום מירי, נכון להיום סוכרלוז נחשב לממתיק בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי או סיכון. נוכחות כלור לא משנה ולא מזיקה. לידעתך, מלח השולחן שאת צורכת, כמחצית ממנו היא כלור והגוף זקוק לו ויודע להשתמש בו ולהפריש עודפים. לעניות דעתי המקצועית, למרות שהוא בטוח נכון להיום לשימוש, אפשר להתרגל לצרך מזון גם בלי המתקה. זה תהליך לא פשוט אך מסתבר שאפשרי, כמו הגבלת נתרן. בברכה,דנה

14/01/2012 | 16:56 | מאת: אלישבע

שלום, ומה יכול לעשות מי שאיננו מצליח בשום אופן לצרוך קפה/תה ללא המתקה? אלישבע

מנהלי פורום תזונה קלינית