ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/09/2002 | 15:17 | מאת: שיר

רציתי לדעת אם יוגורט מפריע לספיגת ברזל ? תודה

22/09/2002 | 13:37 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

שיר שלום ישנם גורמים המעכבים ספיגת ברזל כגון: תרופות שונות סותרות חומצה. חומצה אוקסלית המצויה בשוקולד, קוקה קולה, ענבים ותרד. וסידן המצוי בעיקר במוצרי החלב. לעומתם ישנם גורמים המזרזים ספיגת ברזל כגון ויטמין C המצוי בפירות הדר, פלפל אדום, תות שדה, קיווי עגבניה ועוד. כדאי להזכיר כי ספיגת ברזל שמקורו מהחי (בשר, עוף ודגים) היא הטובה ביותר. מומלץ לשתות מיץ תפוזים במקום קוקה קולה בארוחה המכילה בשר או לאחר לקיחת תוסף ברזל ולהימנע מצריכת מוצרי חלב באותה ארוחה.

מנהלי פורום תזונה קלינית