סכרין לעומת סוכרלוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/10/2011 | 09:13 | מאת: דנית

דנה שלום אתמול שאלתי אותך אם ניתן להוסיף אבקת סכרין ליוגורט, וענית לי שעדיף להשתמש בסוכרלוז. ראשית כל עלי להודות לך על תשובתך המהירה. ברצוני להוסיף ולשאול מהם היתרונות של הסוכרלוז על פני הסכרין והאם הסכרין עלול להזיק לבריאות. כמו כן, ברמת העיקרון, אפשר להוסיף אבקת סכרין ליוגורט? ושוב, תודה רבה על התשובה המהירה.

01/11/2011 | 08:46 | מאת: דנה ויינר

שלום דנית, היתרונות של סוכרלוז על פני סכרין, מעבר לעובדה שלסוכרלוז אין טעם לוואי כלל, הוא העובדה שאין מגבלת שימוש, הינו בטוח יותר לשימוש, ועלי לציין שלתקופה ארוכה, סכרין היה אסור לשימוש במדינות מערביות רבות. יש יותר הוכחות לכך שסכרין הינו בעייתי בחיות מעבדה ובתרביות. בעיקרון אפשר להוסיף סכרין ליוגורט ללא בעיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית