פירות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/10/2011 | 09:29 | מאת: רן

אני נוהג לאכול פירות וירקות עד כשבוע לאחר קנייתם. האם אין מדובר בפרק זמן ארוך מדי? האם הערכים התזונתיים של הפירות והירקות נשמרים לאחר שבוע? האם יש פירות וירקות שרגישים יותר מהבחינה הזו? הפירות אותם אני צורך הם אפרסקים, אגסים, שזיפים ופירות הדר. הירקות הם עגבניות, מלפפונים ופלפלים. עלי לציין שאינני שומר את הפירות והירקות במקרר. את ממליצה לשים אותם במקרר? האם הדבר יכול להאריך את חיי המדף שלהם ובכמה זמן?

04/10/2011 | 17:28 | מאת: דנה ויינר

שלום רן, כל עוד הפרי ו/או הירק נשאר בשלמותו ולא עובר תהליך פירוק ו/או רקבון, הוא נשאר מזין. הקרור מאריך חיי מדף לאו דווקא את ערכיו התזונתיים של המוצר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית