קוסקוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2011 | 15:40 | מאת: א

לפי מה שראיתי במחשבונים בקוסקוס (מוכן) יש כ- 120 - 140 קקל ל- 100 גרם . אני לא מבין איך יתכן הרי לפני בישול מדובר ב- 360 קקל ל- 100 גרם והקוסקוס לאחר בישול (הכנה) בקושי מכפיל את מישקלו (פי 1.5 אולי פי 2 ) מכאן שיש ג- 180 - 240 קקל ל- 100 גרם שזה הרבה יותר מאורז כמעט אפילו פי 2 אז למה אומרים שזה זהה ?? מה אני מחמיץ? תודה

08/05/2011 | 11:04 | מאת: דנה ויינר

שלום, 100 גר' קוסקוס לאחר בישול אומר שזה היה כ- 60 גר' לפני בישול ואז זה דומה בחישובים שאתה רואה. כמובן כל מחשבון מעט שונה. קוסקוס סופח המון מים ועל כל משקלו יכול לעלות פי-2 בדומה לאורז. בברכה,דנה

08/05/2011 | 15:57 | מאת: א

אם משקלו עולה פי 2 אז ל 100 גרם מבושל יש כ- 180 - 200 קקל (באורז יש כ- 120 קקל ... ובמחשבונים קוסקוס זה 120 - 140 קקל זה הבדל די גדול ...

מנהלי פורום תזונה קלינית