לכולסטרול: חביתה או ביצה קשה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2011 | 11:48 | מאת: אפי

יש האומרים שהצהוב בריא להורדת כולסטרול ויש האומרים ההפך. וגם מה הנכון? תודה, אפי

14/02/2011 | 14:40 | מאת:

שלום אפי, ראשית לשאלתך הראושנה, אין העדפה בין צורת הבישול באופן כללי ובאופן פרטני לכולסטרול, בתנאי שמשתמשים בכמות שמן מופחתת ובשמן בריא. לגבי אכילת החלמון וכולסטרול- עד כה המחקרים מצאו כי אין קשר בין אכילת חלמון ביצה לעליית כולסטרול. ישנן אוכלסויות שאף אכילת החלמון מורידה כולסטרול. ההמלצה היום: ניתן לאכול ביצה על בסיס יומי, תוך התחשבות בביצה גם במזון שאנו אוכלים. בברכה,דנה