מהי כמות סבירה בצריכת סלרי עלים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, קראתי בפורום שציינתן שסלרי מכיל רעלן. אני עושה שימוש רב בסלרי עלים בסלט ובבשול (כתחליף למלח) לאור זאת אשמח אם תוכלו להבהיר לי באיזו כמות ניתן לעשות שימוש לטובה(אם בכלל) ואיזו כמות מהווה זכנה. כך גם לגבי פטרוזיליה. האם יש מזונות נוזספים- ירקות שיש לצרוך במגבלת כמות?? בתודה מראש ובברכה חיה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום חיה, אין המלצה להמנע וגם אין המלצה להגבלת כמות. שאלו אותי שאלה ספציפית לגבי הרעלן.הרעלן מעלה רגישות במיוחד בחשיפה לשמש, וגם לא אצל כל אחד. בברכה,דנה