מה יותר בריא,קמח שיפון או קמח מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/11/2010 | 12:58 | מאת: שאול

מהם היתרונות של שני סוגי קמח שבכותרת אחד מול השני. ומה את ממליצה לגבי כל אחד מהם

16/11/2010 | 14:39 | מאת: דנה ויינר

שלום שאול, שני הקמחים מומלצים מבחינתי. ישנה העדפה לשיפון מבחינת אינדקס גליקמי ומבחינת תכולת סוג הסיבים התזונתיים.קמח שיפון קשה יותר ל"עיכול" מבחינת הטעם והמרקם, ולכן רוב הלחמים מעורבים עם קמחים נוספים. שיפון יותר חמוץ בטעמו ולכן פחות מועדף ע"י רוב האנשים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית