ביצים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם ביצי חופש עדיפות מבחינה תזונתית על ביצים רגילות? האם ביצה שבושלה זמן קצר ("ביצה רכה"), ערכיה התזונתיים נפגעים כתוצאה מכך? ולהיפך, ביצה שנשכחה על האש ובושלה כמחצית השעה, ערכיה התזונתיים נפגעים?
שלום יוני, ביצי חופש בעיקר מסמל את אופן גידול התרנגולות ולא מונע שימוש באנטביוטיקה או חיסונים אחרים, כך שלא יותר מומלצים מביצים שאינן ביצי חופש. ביצה רכה אינה נפגעת באופן משמעותי מאופן הבישול. חשוב לזכור שיש יותר סיכוי לזיהום מסלמנולה. ביצה קשה שבושלה יותר זמן, מאבדלת חלק מערכיה התזונתיים, ולכן בישול קל יותר מומלץ, אך יש לוודא כי מדובר בביצים טריות, מחשש לסלמונלה. בברכה,דנה