ביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/09/2010 | 13:16 | מאת: יוני

האם ביצי חופש עדיפות מבחינה תזונתית על ביצים רגילות? האם ביצה שבושלה זמן קצר ("ביצה רכה"), ערכיה התזונתיים נפגעים כתוצאה מכך? ולהיפך, ביצה שנשכחה על האש ובושלה כמחצית השעה, ערכיה התזונתיים נפגעים?

11/09/2010 | 20:12 | מאת: דנה ויינר

שלום יוני, ביצי חופש בעיקר מסמל את אופן גידול התרנגולות ולא מונע שימוש באנטביוטיקה או חיסונים אחרים, כך שלא יותר מומלצים מביצים שאינן ביצי חופש. ביצה רכה אינה נפגעת באופן משמעותי מאופן הבישול. חשוב לזכור שיש יותר סיכוי לזיהום מסלמנולה. ביצה קשה שבושלה יותר זמן, מאבדלת חלק מערכיה התזונתיים, ולכן בישול קל יותר מומלץ, אך יש לוודא כי מדובר בביצים טריות, מחשש לסלמונלה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית