פירות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כיצד ניתן להעריך כמות קק"ל בפירות אותם קשה לאמוד מבחינה כמותית? קל, למשל, לחשב כמות קק"ל בתפוח או באפרסק, אך מה בנוגע לאבטיח או מלון? לפי מה ניתן למדוד, לפי פלח? לפי כמות שנכנסת בכוס? וכיצד ניתן למדוד כמות קלורית בענבים, לפי הכמות עצמה של הענבים בפועל? לפי אשכול? לפי כמות ענבים שנכנסים בכוס? התואילי לתת לי הערכה קלורית של הפירות הנ"ל? תודה רבה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום כרמית, לכל פרי יש עהרכה גסה משלו. לדוגמה תפוח, אגס, אפרסק, מדובר על גודל של אגרוף קטן. אבטיח זה פלח שבבסיסו 1.5 ס"מ או כוס קוביות אבטיח/מלון. ענבים מדובר בממוצע 10-12 ענסים, כנ"ל לדבי דבדבנים. בברכה,דנה