איזון קלוריות בתפריט השבועי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/06/2010 | 14:53 | מאת: לנה

יש לי תפריט קבוע שאני מרכיבה פעם בשבוע-שבועיים. כרגע סך הקלוריות הוא כזה: ימי ראשון-חמישי = 1250-1300 קלוריות ימי שישי-שבת = 1000-1050 קלוריות האם זה נכון והגיוני שבימי חופש, כשאני פחות פעילה, אני צריכה לצרוך פחות קלוריות (אפילו אם זה רק כ-200 קלוריות)? אני כל הזמן שומעת שבימי חופש אנשים דווקא מרשים לעצמם את המאכלים שהם אינם אוכלים בימי חול, או חורגים בצריכה הקלורית. או שעדיף שבמשך כל ימות השבוע אני אצרוך את אותו מספר הקלוריות?

06/06/2010 | 17:57 | מאת: דנה ויינר

שלום לנה, אין שום משמעות לאף אחת מהדיאטות שציינת, המאזן הוא לרוב יומי, אך בעל אפקט מצטבר. כלומר אם ביום אחד אכלת יותר ממה שהוצאת וביום אחר פחות את תהיי במאזן. את יכולה לאכול גם כל יום אותה כמות של קלוריות, העיקר שתהיי בסופו של דבר במאזן שלילי מצטבר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית