שטיפת פירות וירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום האם לדעתך ניתן להסתפק בשטיפת פירות וירקות טרם אכילתם בקליפתם או שמא עדיף לסבן אותם? אני נוהג לאכול על בסיס יום יומי מלפפונים, עגבניות ותפוחים, כולם בקליפתם. אני נוהג לשטוף אותם בלבד. האם אין חשש שיישארו שאריות של חומרי הדברה?
שלום יהושע, לצערי, אין תשובה חד משמעית לנושא. בעבר למדתי שישנם סוגים שונים של ריסוסים, וחלקם אין זה מספיק לשטוף במים, וחלקם, כאשר שוטפים בסבון, מגבירים את חדירותם דרך הקליפה. הואיל ואין דרך לדעת בוודאות, אני מסתפקת בהמלצה לשטוף במים בלבד. בברכה,דנה
אולי מוטב לקלף את הקליפה החיצונית של הפירות והירקות ובכך להימנע מנזקים אפשריים של שאריות ריסוס? או שמא בכך אנו מבטלים את אספקת מרבית הויטמינים והסיבים התזונתיים המצויים בקליפה ובסביבתה הקרובה?