דיברטיקולים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לפני שנתיים וחצי, "חטפתי" דיברטיקוליטיס בפעם הראשונה. לפני 4 חודשים היה התקף שני. (כמובן, אשפוז, אנטיביוטיקה וכו'). שמרתי על כל כללי הדיאטה, וחזרתי, בהדרגה, לדיאטה עשירה בסיבים. שאלתי: האם יש מזונות מסויימים שאסורים על בעלי דיברטיקולים? (לא בזמן התקף, כמובן). מודה מראש על התשובה תלתל
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, אני ממליצה לאנשים להמנע מהזרעים הקטנין-שומשום, קצח, זרעי חמניות, פרג, תירס וכל דבר שעלול לא להלעס היטב ולצאת כפי שנכנס, בייחוד זרעים, גם גרעינים של פירות שנבלעים בטעות. בברכה,דנה
תודה, דנה. גם הרופא שעשה לי קולונוסקופיה המליץ להמנע מ"פיצוחים". אני מבינה שב"פיצוחים" נכללת הרשימה שלך. האם גם אגוזים, שקדים, גרעיני אבטיח, נכללים? הרופא גם המליץ להמנע מקטניות, אך לא פרט. לאילו קטניות הכוונה? ושוב, תודה מראש