צריכת חלבונים מן החי ואיבוד סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לכולם, אני שוקל 62 קילו, מתאמן 6 פעמים בשבוע ולכן צורך כ +- 70 גרם חלבונים ביום, שהם הרף הנורמלי לו אני זקוק (ע"פ הספרות) בזמן פעילות ספורטיבית נמרצת. האם עקב העובדה שאני מתאמן(כלומר - שהחלבון הזה נחוץ והגוף "משתמש" ברובו המוחלט) לא נגרם לי אובדן סידן בשתן עקב צריכה גבוהה של חלבונים מן החי כמו אדם שלא מתאמן? אם כן, באיזה סדר גודל? האם הפעילות הגופנית תורמת בצורה כלשהי ל"משק הסידן" בגוף שלי? תודה וכל טוב... ים
שלום ים, ראשית זה תלוי בסוג החלבון שאתה צורך, שכן בתוך החלבונים מן החי יש גם מוצרי חלב, שהינם הספקים העיקריים של סידן. ההייחסות היא בעיקר לחלבון בשר,ופחות למוצרי חלב, דגים וביצים, כך שאלו יכולים להיות מזינים יותר ופחות מזיקים. ישנם מחקרים המראים כי פעילות גופנית עוזרת למשק הסידן ומגינה מפני אוסטאופורוזיס, כל עוד ישנה אספקה רצויה של סידן, זרחן, מגנזיום וויטמין D. את כל אלו ניתן לבדוק בבדיקות פשוטות, דם ו/או שתן. בברכה,דנה