סירופ
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לדיאטנית, בסירופ אגאבה יש הרבה פחמימות, אך כתוב על הבקבוק שערכו הגליקמי נמוך. האם זה טוב להמתקה במי שרוצה לשמור על רמת סוכר תקינה בדם? תודה ושבת שלום. תמי
שלום תמי, המידע שיש לי לגבי אגאבה הינו חלקי ביותר, ואינו נתמך מדעית. היתרון שלו מבחינת היצרנים שהוא עשיר יותר בפרוקטוז, ולכן מעלה פחות סוכר. אך עם פרוקטוז ישנן בעיות אחרות כגן עליה ב- LDL וטריגלצרידים, לכן בסופו של דבר אינו עדיף על סוכר, ורצוי להתשמש בו במתינות. בברכה,דנה