חומוס קלוי או חומוס מבושל...
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לכם, מדוע משתנה הערך הקלורי למאה גרם כאשר אוכלים חומוס קלוי לעומת חומוס מבושל? האם "סיפור" הקלוריות לא אמור להיות כמו עם עגבניות- מול עגבניות מיובשות- כלומר אותו ערך קלורי למאה גרם פשוט צריך לאכול פחות בגלל ששוקל יותר כאשר קלוי... כנ"ל לגבי פולי סויה קלויים- שהיום גילית שיש בהן 450 קלוריות למאה גרם- המון קלוריות- למרות שזהו כביכול "חטיף ממולץ" לנשוש... תודה
שלום מורן, זה רק עניין של משקל בעיקרון, פשוט יש הרבה יותר גרגרים של חומוס מיובש ב- 100 גר' מאשר גרגרים רגילים ב- 100 גר'. מעבר לכך, לעיתים מוסיפים להם שמן בתהליך הקליה. בברכה,דנה