חומוס קלוי או חומוס מבושל...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/02/2010 | 20:00 | מאת: מורן

שלום לכם, מדוע משתנה הערך הקלורי למאה גרם כאשר אוכלים חומוס קלוי לעומת חומוס מבושל? האם "סיפור" הקלוריות לא אמור להיות כמו עם עגבניות- מול עגבניות מיובשות- כלומר אותו ערך קלורי למאה גרם פשוט צריך לאכול פחות בגלל ששוקל יותר כאשר קלוי... כנ"ל לגבי פולי סויה קלויים- שהיום גילית שיש בהן 450 קלוריות למאה גרם- המון קלוריות- למרות שזהו כביכול "חטיף ממולץ" לנשוש... תודה

03/02/2010 | 15:41 | מאת: דנה ויינר

שלום מורן, זה רק עניין של משקל בעיקרון, פשוט יש הרבה יותר גרגרים של חומוס מיובש ב- 100 גר' מאשר גרגרים רגילים ב- 100 גר'. מעבר לכך, לעיתים מוסיפים להם שמן בתהליך הקליה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית