אגוזי מלך אפויים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני שומרת על תפריט דל בשומנים "מזיקים" עקב ערכי כולסטרול גבוליים. השאלה האם לחם/עוגה שמכילים כמות גדולה יחסית של אגוזי מלך אפויים מזיקים במקרה כזה (ידוע לי שאגוזי מלך טריים נחשבים דווקא טובים אבל מזונות רבים משנים את ערכם התזונתי לאחר חימום). יש לציין כי מבחינת ערך קלורי (=השמנה) אין לי בעיה.
שלום ורד, אגוזי מלך מאבדים מיתורנותיהם התזונתיים בנוגע להורדת כולסטרול בחימום, ולכן אין לייחס להם תכונות מועילות בדרך זו. הדרך הנכונה היא לצרוך אותם בצורתם הטבעית. בברכה,דנה
תודה על התשובה, אך זו לא הייתה השאלה... אני יודעת שהאגוזים האפויים לא מועילים, אך השאלה היא האם הם *מזיקים* בצורה זו