סכרת נעורים, צליאק ואי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/01/2010 | 13:56 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כשלושים שנה אובחנתי עם סכרת נעורים, לפני כעשר שנים נוסף הצליאק ועכשיו לכבוד השנה החדשה נאמר לי כי ישנה עדות לתת ספיגה של לקטוז ועלי להמנע ממוצרי חלב. בבדיקה שהערכה לי נמצא עי לאחר 90 דקות ריכוז המימן עלה ל- 35 ולאחר 120 דקות ל- 88. מכיוון שאני מאוד מוגבלת באוכל (בשל מחלות רקע קודמות) ואינני מוצאת באינטרנט מידע אשר יסביר לי מה מותר ומה אסור לצרוך אני מאוד מבולבלת. בכל הקשור לצליאק והסוכרת הכל ברור וחד משמעי: אסור קמח על מוצריו השונים הסכרת שלי מאוזנת ואני מטופלת במשאבת אינסולין), אך בכל הנוגע למוצרי החלב אינני מצליחה להבין למי מותר מה וכמה. הדיאטניות של קופת החולים לא הצליחו לעזור לי ואני ממש אשמח לעזרה והכוונה. תודה רבה דנה

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2010 | 14:43 | מאת: דנה ויינר

שלום דנה, ראשית, זה בהחלט מגביל, אך יש לבדוק עד כמה את רגישה. רגישות ללקטוז הינה בעלת טווח רחב ויש להבדיל בין מזונות עישירם בלקטוז, כגון חלב, לבן לעומת דלים יותר כגון גבינה לבנה וקוטג', לעומת ממש קלים לעיכול, כגון גבינה צהובה וגבינות קשות אחרות. יש לך בהחלט מספיק מגוון של גבינות ומצרי חלב שניתן לצרוך, יש חלב דל לקטוז, את יכולה לנסות יוגורט ביו, ולראות מהי התגובה, והכי חשוב, את יכולה לקחת את האנזים לקטאז לפני ארוחה חלבית, וזה בהחלט יכול לשפר את נושא הרגישות. יש כאלו שעוברים למוצרי סויה, אך אין הכרח. יש כאלו שמגיבים טוב יותר לחלב עיזים/כבשים או נאקות. בברכה,דנה

01/02/2010 | 21:54 | מאת: דנה

הי דנה, תודה רבה על תגובתך למיטב הבנתי הרגישות שלי מתבטאת בפירוק הסוכר שחלב. האם הכוונה שאני יכולה לצרוך גבינות קשות אך לא משקה חלב? במידה וכן, האם ניתן למצוא רשימה של מוצרים אסורים ומותרים? (כמו שמפרסמת עמותת הצליאק) מחיפוש שאני ערכתי לא מצאתי, או שבכלל כל הנושא הוא בגדר ניסוי וטעיה וכל אחד ע"פ תגובתו האישית המוצרים השונים. שאלה נוספת, מהו האנזים של לקטאז? האם הוא במרשם רופא? וכמובן האם אני בשל מגבלותיי יכולה לקחת אותו?

מנהלי פורום תזונה קלינית