שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/01/2010 | 22:06 | מאת: דבורה

שלום, האם ידוע אם החומר tripotassium phosphate שמוסיפים למשל לדגני בוקר הוא מסוכן לחולי אי ספיקת כליות שאמורים לצמצם את צריכת האשלגן? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2010 | 16:40 | מאת: דנה ויינר

שלום דבורה, לרוב החומרים הללו מוספים בכמויות קטנות מאוד כחימור ייצוב ושימור והתרומה שלהם לתכולת האשלגן והזרחן נמוכה יחסית. בסופו של דבר יש לדעת מהי התכולה הכוללת של מרכיבים אלו במזון, שכן התרומה של המרכיבים הטבעיים במזון גבוהה יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית