מונוסדיום גלומט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2002 | 14:53 | מאת: רחלי

האם מונוסודיום גלוטמט הנמצא כתוסף למזון, גורם לנזקים. תודה

03/08/2002 | 10:51 | מאת: דנה ויינר

רחלי שלום, החומר מונוסודיום גלוטומט הוא למעשה תוסף למזונות אשר תפקידו העיקרי הוא מתן טעם למזון, טעם מלוח, וכן אפקט של שימור מזון מפני קלקול. נוכל למוצאו בעיקר באבקות מרק להכנה ולתיבול, וכמו כן במזונות מומלחים אחרים. כמו כן הסינים משתמשים בו רבות לתיבול המזון. למונוסודיום גלוטומט ייחסו תכונות רבות מזיקות, חלקן הוכחו באופן חד משמעי וחלקן לא. מונוסדיום גלוטומט הינו סוג של מלח המכיל נתרן בדומה למלח שולחן. אנו יודעים כי צריכה מוגברת של נתרן באנשים רגישים לנתרן יכולה לגרום לעליה בלחץ הדם. כמו כן ישנה תסמונת הנקראת " תסמונת המסעדה הסינית " אשר מאופיינת ע"י כאבי ראש אחרי ארוחה סינית. במדע ייחסו זאת למונוסודיום גלוטומט הואיל ואנשים לא שתו מספיק נוזלים עם הארוחה, ואילו הסינים שותים תה בזמן הארוחות. טענה זו לא הוכחה באופן חד משמעי. כמו כן ישנם מיעוט של אנשים בעולם אשר מפתחים אלרגיה למוצר וניתן לבחון זאת בבדיקות רגישות ואלרגיה למזונות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית