תפוחי אדמה מול דגנים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת האם ישנם הבדלים(ואם כן אז מה הם) באופן שבו הגוף מעכל ומטמיע פחמימות אשר נצרכות מתפוחי אדמה אל מול פחמימות הנצרכות מדגנים... הסיבה לשאלה היא שלאחרונה אני מפריד בין פחמימות לחלבונים בארוחות שלי. שמעתי מספר אנשים שאף על פי שאני מפריד פחמימות מחלבונים "מותר" לי לערבב חלבונים עם תפוח אדמה מאחר ושישנו הבדל בין הפחמימות שמגיעות ממנו ובין אלה המגיעות מדגנים. תודה צח
שלום צח, ממש אין הבדל בספיגת או עיכול פחמימות שמקורן מאורז או תפוח אדמה או פסטה. ככל שהדגן עשיר יותר בסיבים תזונתיים יכול להיות הבדל מבחינת העיכול ואז הוסכר עולה יותר לאט, אך הפחמימה היא אותה פחמימה. כך בחשבון שלדיאטה שאתה מבצע אין משמעות מטבולית. היתרון היחיד של דיאטה זו ש"ע המנעות משילוב מזונות אתה אוכל פשוט פחות, מעבר לכך אין לה שום יתרון או מנגנון מיוחד. בברכה,דנה.