גודלי מנות וערכן - המשך במקרה שהתפספס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כשאת אומרת כ- 150 גרם לשניצל האם הכוונה למישקל כל השניצל או למישקל נטו הבשר הנקי שבו (אם הבשר הנקי האם הכוונה למישקל החזה הטרי לפני הטיגון והציפוי?) אם אני הבנתי נכון בחזה עוף טרי יש כ- 110- 120 קקל ל- 100 גרם ובמוכן כ- 170 קקל ל- 100 גרם. אם מצפים ומטגנים (שניצל) כמה שמן וציפוי יכולים להיתווסף לזה?
שלום צופית, הכוונה למשקל כל השניצל, ולא רק לבשר. התרומה של הפירורים זניחה לעומת הבשר. הכוונה במקרה של שניצל מוכן, היא אחרי בישול/טיגון. זה תלוי בכמות הפירורים וכמות השמן הנספג, זה יכול להוסיף עשרות קלוריות, ואין לי דרך לומר עד כמה. בברכה,דנה
הי, תודה רבה על התשובה והטרחה רציתי לשאול אם זה יכול להוסיף עשרות קלוריות אז איך זה אם מסתכלים למשל על שניצלים מוכנים קפואים בסופר זה לפי מה שרשום כ- 200 קקל ל100 גרם שניצל האם תעשייתי הוא פחות משמין מבייתי - אני תמיד הנחתי שבייתי תמיד יותר טוב ובריא??? נוסף לפי מה שאני פם ראיתי ב- 100 גרם חזה עוף לאחר אפייה יש כ- 170 קקל ל-100 גרם שזה די קרוב ל-100 גרם שניצל קפוא (של סופר...) מה אני מפספסת??? זה קצת מוזר??