סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2009 | 07:49 | מאת: מורן

שלום, ידוע שסיבים תזונתיים לא נספגים בגוף ועל כן אינם מוסיפים קל'' לתזונה. בסובין רשום 150 קל' למאה גרם. אם הסובין אינו נספג האם זה אומר שאפשר לאכול כמה סובין שרוצים בלי לפחד מהוספת הקל'? ושאלה נוספת: ידוע שצריך לאכול כ- 25-30 גרם סיבים ביום. האם את יכולה לתת לי דוגמא לכמות ירקות שמכילה כמות זו של סיבים- למשל: 2 מלפפונים+ 2 עגבניות+ גזר אחד+ פלפל אחד.....- אני רוצה שיהיה לי מושג כללי לגבי כמות הסיבים הדרושה והמספיקה ביום כי אני לא רוצה לצרוך מעבר לדרוש כי זה עושה לי נפיחות בבטן.

23/11/2009 | 18:36 | מאת: דנה ויינר

שלום מורן, הואיל וסיבים תזונתיים אינם עוברים תהליך עיכול תרומתם הקלורית זניחה, כך שלכאורה אכילה של סובין לא תתרום כמעט קלוריות. לגבי כמות הסיבים, אכילה של 5-6 ירקות ביממה+ 3 מנות פרי+ 3-4- מנות של דגנים מלאים/קטניות יספקו כמות נאה של סיבים ליממה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית