מה מומלץ לאכול למי שסובל מפיסורה וכיצד ניתן לישמור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/11/2009 | 23:29 | מאת: רחל

אני סובלת כרגע מבעית פיסורה כאבי תופת עינוי ממש אני מקבלת טיפול מקומי ותוספת שותה שמן פראפין , יש שינוי אך הכאב עדין קיים ולעיתים אני סובלת מהתקפי היתקבצויות קשות ממש עד בכי. אני שומרת על תזונה לא אוכלת לחם עוגות חמוצים וחריף כמובן. מישתדלת לאכול ירקות ביצים דיברי חלב ומרבה לישתות. אך עדין יש מידי פעם כאבים חזקים ויציאות כואבות מאוד. רציתי לקבל מידע לגבי התזונה ושסייע לי להפסיק ליסבול ןגם לאחר שהבריא מה לעשות שלא יחזור.

15/11/2009 | 13:19 | מאת: דנה ויינר

שלום רחל, פיסורה אופיינית יותר בקרב אנשים הסובלים מעצירות או הנוטלים תרופות המפשיעות על היציאה. ישנם מספר דברים להקלה, משחות מקומיות, כדורים המחלישים את טונוס השרירים במערכת העיכול ותזונה המביאה ליציאות רכות מאוד, לפעמים עד כדי שלשול. לרוב הרופא נותן שמן פראפין ו/או תכשירי סיבים אחרים המקלים על היציא. מומלץ דיאטה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, לחם מחיטה מלאה/שיפון, ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות. יש להקפיד על שתיה מרובה ופעילות גופנית. לעיתים, בטיפול שמרני הפיסורה עוברת, אך לעיתים יש צורך בניתוח לתיקון המצב. עליך להתייעץ עם פרוקטולוג/גסטרואנטרולוג לגבי המשך טיפול תרופתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית