האם הקרמל נספג ב SMALL INTESTAINE

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2002 | 15:51 | מאת: אבי

1. האם הקרמל נספג 2. אם כן, האם הוא מזיק

29/07/2002 | 08:05 | מאת: דנה ויינר

שלום אבי, קרמל נוצר בתהליך חימום של סוכר ופחמימות, ואכן הוא נספג במעי באופן דומה לזה של שאר הסוכרים והפחמימות. לשאלתך האם הוא מזיק, אין תשובה חד משמעית. לאחרונה התפרסמו מחקרים המראים כי חימום פחמימות מעל טמפ' מסויימת, כמו צ'יפס, חטיפים, דגנים גורם להווצרות חומר הנקרא אקרילאמיד הטוענים כי הוא נמצא מסרטן בחיות מעבדה אך טרם הוכח בבני אדם. קרמליזציה היא למעשה תהליך המתרחש בחימום סוכר ופחמימות, אך לא הוכח כי החומר הנ"ל נוצר במקרה זה, כך שלמיטב ידיעתנו מבחינה זו אינו מסוכן, אך יש לזכור כי מדובר בסוכר המכיל קלוריות ונספג, לכן ה"סכנה" העיקרית היא אולי עליה קלה במשקל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית