איבוד רכיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/11/2009 | 19:49 | מאת: יונה

לדנה שלום, אשמח לדעת האם קליית ירקות כדוגמת פילפלים, עגבנית,בטטות וכו...עשויה לפגוע ברכיבים התזונתיים שלהם קרי בויטמין סי, קרוטנואידים וכיו"ב. מה לגבי השרייתם בחומץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2009 | 22:37 | מאת: דנה ויינר

שלום יונה, כל תהליך בישול של ירקות ופירות גורם לאובדן של חלק מהויטמינים והמינרלים. ישנם ויטמינים רגישים יותר כגון ויטמין C אך ויטמין A, E ורוב ויטמיני B פחות רגישים לחום, ואף הופכים לזמינים יותר לאחר בישול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית