איבוד רכיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לדנה שלום, אשמח לדעת האם קליית ירקות כדוגמת פילפלים, עגבנית,בטטות וכו...עשויה לפגוע ברכיבים התזונתיים שלהם קרי בויטמין סי, קרוטנואידים וכיו"ב. מה לגבי השרייתם בחומץ? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יונה, כל תהליך בישול של ירקות ופירות גורם לאובדן של חלק מהויטמינים והמינרלים. ישנם ויטמינים רגישים יותר כגון ויטמין C אך ויטמין A, E ורוב ויטמיני B פחות רגישים לחום, ואף הופכים לזמינים יותר לאחר בישול. בברכה,דנה