בשר בקר רזה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/11/2009 | 09:51 | מאת: דבי

שלום רציתי לדעת מה נחשב בשר בקר רזה? תודה

09/11/2009 | 12:04 | מאת: דנה ויינר

שלום דבי, הבקר מחולק לפי נתחים, כאשר הרזים ביניהם הינם: וייסבראטן (נתח מס' 19)- מומלץ לצלי. אווזית (נחת מס' 14)- לקדרה, לאסקלופ או במחבת בווק כרצועות. סינטה ( נתח מס' 11)- לרוסטביף, סטייק סירליון. כף ( נתח מס' 16)- לאסקלופ, בווק כרצועות ובכנתח לרוסטביף. שייטל ( נתח מס' 13)- כסטייק, אסקלופ ורצועות בווק. צ'ך ( נתח מס' 15)- כסטייק או קוביות לקדירה או צלי. בכל הנתחים הנ"ל יש פחות מ- 5% שומן ל- 100 גר' בשר ועד 50 מ"ג כולסטרול. אלו נחשבים ליותר רזים מכרעי עוף ואף הודו אדום. רק חזה עוף נחשב לרזה יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית