לקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2009 | 23:20 | מאת: מיכה

שלום, רציתי לשאול לגבי תכולת לקטוז במזונות השונים: באיזה מוצרי חלב נמצאים יותר/ פחות? האם במוצרי חלב עזים או כבשים יש פחות? תודה מיכה

26/10/2009 | 09:12 | מאת: דנה ויינר

שלום מיכה, מוצרי חלב בהם כמות קטנה יחסית של לקטוז הינם- חלב דל לקטוז, גבינות צהובות, חמאה, גבינה מלוחה כמו ברינזה וחמד וגבינות שמנת כמו נפוליאון.לקטוז נמצא גם במוצרי חלב מעזים וכבשים, בתכולות שונות. לרוב אלו שרגישים ללקטוז באופן משמעותי, לא יסבלו גם מוצרים אלו, כמובן פרט לגבינות השמנות שנסבלות בכל מקרה. בברכה,דנה

13/12/2009 | 15:46 | מאת: שירי

דנה שלום, האם יש לך רשימה מפורטת של מוצרי החלב ורמת הלקטוז המצוייה בהם? לאחרונה הגיעה לידיעתי כי יש הבדל בין המותגים השונים למוצרים זהים לדוגמא בין טרה לתנובה בקוטג' 5%...האם יש לך רשימה מלאה? כיצד משפיעים חיידקי BU על ספיגת הלקטוז בברכה, ותודה,

מנהלי פורום תזונה קלינית