אומגה צמחי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2009 | 08:37 | מאת: מרוינה

האם עדיף ליטול חומצות אומגה-3 ממקור צמחי על פני מקור דגי?

08/10/2009 | 14:52 | מאת: דנה ויינר

שלום מרוינה, המחקרים המראים תועלת כלשהי מאומגה 3 מקורה בדגים ולא בצמחי, ולכן נכון להיום עדיף ממקור דגי, בעיקר בשל ההרכב של חמוצות שומן מסוג אומגה 3. בברכה,דנה

08/10/2009 | 19:27 | מאת: מרוינה

קראתי שאת שמן הדגים מפיקים בתהליך זיקוק כימי ושיש בו מזהמים מסוכנים כמו כספית,כלורידים ודיאוקסנים. לעומת זאת את השמן הצמחי מפיקים בכבישה קרה, נקי מזיהומים כלשהם ומחקרים מראים שהחומצת אומגה-3 שבו, האלפא-לינולנית הופכת בגופנו לחומצות אומגה-3 הדגיות. מצאתי מחקרים רבים המוכיחים יעילות בריאותית משמעותית של האומגה-3 הצמחית.

מנהלי פורום תזונה קלינית