פסטה ואורז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הסתכלתי במחשבוני הקלוריות ומשהו לא הסתדר לי אז ניסיתי לבדוק בעצמי ואכן מצאתי כי משהו ממש לא יוצא כפי שנאמר שם. רציתי שתעזרו לי . בישלתי פסטה ובשלתי אורז כפי שמבשלים שקלתי לפני הבישול ואחרי הבישול ולפי מה שיצא האורז שקל כפי- 2.3 - 2.5 יותר כלומר יוצא ש ל- 100 גרם לאחר בישול זה כ- 160- 150 קקל ל - 100 גרם, והפסטה כ- פי 2 יותר (יכול ליהיות גם כ - פי 2.5 אם מבשלים עוד זמן (למרות שהיא כבר היתה מוכנה) וזה מגיע לכ-פי 2 לכ- 180 קקל ל- 100גרם עבור הפסטה וזה עוד בלי להחשיב את השמן שמוסיפים לבישול. במחשבוני הקלוריות תמיד מצויין למשל על אורז כ- 110 - 120 קקל ל- 100 גרם משהו כאן ממש לא בסדר האם אני לא מחשבת נכון ואם יש טעות במחשבון מה לגבי דברים אחרים???? אנא עיזרו לי.מה באמת צריך ליהיות מה באמת נכון ???? - האם צריך להוסיף עוד מיים ולהספיג ביותר מיים כדי שיתאים לקלוריות המצויינות במחשבון ואם יוצא שזה יותר קלוריות סימן שלא בושל נכון או שבושל "שמן מדי" ????? אנא עזרה
שלום יהודית, זה מאוד פשוט. את שוקלת 100 גר' לפני בישול ולזה יש ערך קלורי "א". לא משנה כמה יוצא אח"כ מבחינת משקל, הקלוריות זהות כי רק הוספת מים. החומר ספח את הנוזלים והכמות בגרמים גדלה אך לא קלורית. ברור שב- 100 גר' לפני בישול יש יותר קלוריות מאשר 100 גר' שנשקל אחרי בישול, כי 100 גר אחרי בישול במים היה למעשה עוד פחות לפני הבישול, כי הוא ספח נוזלים. הכוונה רק אם בושל במים ולא בשמן, שם הערך הקלורי של השמן מתווסף.לכן תמיד צריך להתסכל לפני בישול, כך יותר קל לשלוט. בברכה,דנה
שלום כניראה לא הבנת את שאלתי. ברור לי שאחרי בישול יש פחות קלוריות ל - 100 גרם וזה גם מה שרשמתי רק שיוצא שהאורז או הפסטה בהתאם - מישקלם השתנה במידה כזו כך שלאחר בישול עדיין הערכים הקלורים ל- 100 גרם הם הרבה יותר גבוהים מאלו שמצויינים במחשבוני וטבלאות הקלוריות. שאלתי היא האם זה אומר שאולי לא בישלתי מספיק ושצריך ל"הספיג" אותם עוד במיים ולבשל יותר זמן עד שיספגו ויתפחו במידה כזו שיתאים למחשבונים? אחרת יוצא שכאילו אותה כמות פסטה מבושלת למשל היא הרבה יותר קלוריות ממה שאחשב לפי המחשבון או לפי מה שהיצרן רושם אודה לך על עזרה