כולסטרול בדג

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/09/2009 | 10:38 | מאת: R

האם אכילת דגים מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע בדם? המה זה בדיוק אומר כשרושמים על קופסת שימורים של טונה רמת הכולסטרול? האם הכולסטרול הזה הוא "טוב" או כולסטרול "רע" שפוגע בגוף?

08/09/2009 | 12:40 | מאת: דנה ויינר

שלום, תלוי בסוג הדג, דגנים המכילים יותר אומגה 3 יכולים לעזור באיזון הכולסטרול, כגון סלמון, טונה, מקרל, הרינג, לוקוס, הכוונה לדגים טריים לא משומרים ו/או מעושנים. כמו שמארתי, כולסטרול במזון הוא רק כולסטרול, לא טוב ולא רע, זה לא כמו בגוף האדם. בכל מקרה הכולסטרול במזון בכמויות גדולולת תורם לעליה ברמות הכולסטרול סך הכל בגוף, לאו דווקא טוב או רע. בברכה,דנה

09/09/2009 | 09:19 | מאת: R

זאת אומרת אם אני אוכלת טונה מקופסאות שימורים אני לא עוזרת לעצמי להפחית את רמת הכולסטרול הרע? (LDL)?

מנהלי פורום תזונה קלינית