נזקי החלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש היום מידע רב על נזקי החלב כך שידוע שהחלב מביא יותר נזק מאשר תועלת . כמו כן קראתי שהסידן של החלב כמעט שלא נספג בגוף ולהיפף, אפילו "בורח" בעקבות חומרים אחרים שנמצאים בחלב. שאלתי היא מהם תחליפי החלב הטובים על מנת לצרוך את הסידן והמינרלים במקום לצרוך חלב.
שלום אורן, אני לא אדון עימך לגבי סוגית מוצרי החלב, אלא אענה ישירות על שאלתך לגבי תחליפים. אין היום תחליפים הולמים למוצרי חלב מבחינת תכולת סידן וספיגה.מוצרי החלב אינם גורמים "לבריחת סידן" זוהי המצאה ללא הוכחה. מוצרי סויה אינם תחליף הולם במקרה שאין אלרגיה למוצרי חלב. נסהלעבור למוצרי חלב עיזים או השתמש בסרדינים, טחינה, שקדים וכרוב כמקור לסידן ולשקול תוסף. בברכה,דנה