אפונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת מה היתרונות התזונתיים שיש לאפונה ירוקה בכלל וביחס לשאר הקטניות והאם הם נשמרים כאשר צורכים אותה משקית קפואה ? כמו כן עם איזה דגן כדי לצרוך אותה על מנת לקבל תחליף לחלבון ? המון תודה, ענת
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ענת, לאפונה הירוקה אין יתרונות מיוחדים על פני הקטניות האחרות, בדומה להן היא שירה בחלבון,פחמימות, אשלגן, זרחן, חומצה פולית ועוד. לטענת החברות, ההקפאה אינה פוגעת בערכים התזונתיים של המוצר, למרות שלהערכתי, אין דבר שידמה למוצר הטרי. האפונה נחשבת למנה פחמימות וחלבון. זהו חלבון לא שלם ואם אוכלים עם בשר, אין מצורך בשילוב מיוחד. כעיקרון שילוב של דגנים וקטניות נותן חלבון מלא כגון מג'דרה המורכבת מאורז או בורגול יחד עם עדשים. בברכה,דנה