צורות בישול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אני אוכל קווקר : לא מבושל , מבושל 6 דקות . וגם אופה בתנור 13 דקות 180 מעלות כמו עוגיה ( קרקר קטן) ( קווקר מים וקינמון) א) איזה תכונות מפסיד שמבשל? ולא חי? ב)האם יש הבדל באיבוד תכונות בין אפיה (טיפה יותר ארוכה)? לבישול ?י ובלי קשר: אופה בתנור ת"א ובטטה . לפעמים בתבנית פתוחה ואז הבטטה קצת נשרפת בקליפה למעלה. ( יותר רזה מתוקה וטעימה מאד ) ולפעמים בתבנית סגורה .ואז הירקות יותר מימיים ואפשר לאכול פחות מאשר בתבנית פתוחה. (ופחות טעימים) ג) האם יש הבדל בבריאות בין שתי הצורות? ומהו?
שלום דן, בכל מקרה שיטת הבישול משפיע בעיקר אם יש נוכחות של מים בסביבה וטמפ'. כלל שהטמפ' גבוהה יותר כך יש יותר איבודים של ויטמינים הרגישים לחום, כמו חלק מויטמיני ה-C וה-B. מעבר לכך האיבודים לא משמעותיים. בברכה,דנה