המבולבלת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/02/2009 | 18:37 | מאת: לי

שלום, תמיד חשבתי שאם מישהו רגיש ללקטוז אז הוא לא יכול לצרוך מוצרי חלב כלל. נכון הדבר??? 1. אתמול הלכתי לחנות טבע לקנות אבקת חלבונים ומצאתי קופסה שרשום עליה "ללא לקטוז" אך כשהסתכלתי במרכיבים היה רשום: "מכיל מרכיבי סויה וחלב". אני לא מבינה, איך יכול להיות שהמוצר יהיה ללא לקטוז אך יכיל חלב? תמיד חשבתי שלקטוז זה בעצם חלב! אני מבולבלת!! 2. שאלה נוספת- מה שם הבדיקות שנערכות על מנת לגלות אי סבילות ללקטוז? ולאיזה רופא עליי לגשת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2009 | 13:12 | מאת: דנה ויינר

שלום לי, לקטוז הוא הפחמימה העיקרית שי בחלב הפרה. לא כל מוצרי החלב מכילים לקטוז בכמות שווה, לדוגמה גבינה צהובה כמעט ואינה מכילה לקטוז לעומת חלב פרה שמכיל כמות גדולה. אם מוצר מכיל מרכיבי חלב, הוא לא בהכרח מכיל את הלקטוז אלא במקרה של אבקת חלבונים רק את החלבון, ואז הבעיה רק אם אנשים אלרגיים לחלבון חלב פרה. רגישות ללקטוז משתנה מאדם לאדם, ולכן צריך לאבחן ולהתאים דיאטה מתאימה. עליך לגשת לרופא גסטרואנטרולוג לאבחון הבעיה. יש מס' בדיקות לאבחון שהרופא ידבר איתך עליהם. בברכה,דנה

16/02/2009 | 15:10 | מאת: ענת

שלום דנה גם לי שאלה בנושא לקטוז: הרופא איבחן אצלי כבר מזמן רגישות ללקטוז ואני נימנעת או לוקחת קפסולות אנזימים אך היום בבוקר שתיתי קפה ושכחתי לקחת וכעת אני סובלת משילשולים . חשוב לי מאוד לא לרדת במישקל כך שרציתי לדעת כמה בערך קלוריות עלי להשלים? תודה

16/02/2009 | 16:32 | מאת: לי

דנה תודה!! יש לי עוד שאלה קצרה: מה לגבי סויה? האם יש אי סבילות לסויה או אלרגיה לסויה? והאם יש בדיקות אבחון לסויה כמו ללקטוז? תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית