חלב וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/02/2009 | 16:05 | מאת: לירון

שלום, בחודש הקרוב אני צריכה להוציא את כל מוצרי החלב והביצים מהתפריט היומי שלי בכדי לראות אם אני רגישה להם. אני בת 29. יש לי מספר שאלות: 1. האם אי סבילות למוצרי חלב ו/או ביצים יכולה להתבטא אך ורק בנפיחות הגוף (בעיקר הבטן) ללא שום סימפטומים אחרים (אני מדברת על אי סבילות ולא על אלרגיה). 2. האם אדם שרגיש למוצרי חלב עדיין יכול ולהמשיך לאכול גבינת קוטג'? (שמעתי שקוטג' דלה בכמות הלקטוז). 3. האם אי סבילות ללקטוז ואי סבילות לחלב זה בעצם אותו הדבר? 4. מה את מציעה לי כתחליף לארוחת בוקר עשירה בחלבונים (אני נמצאת בדיאטה עשירת חלבונים ודלה בפחמימות) בחודש הקרוב במקום החביתה והגבינה שאני רגילה לאכול? סליחה על אורך ההודעה ותודה רבה על הזמן שאת מקדישה!

לקריאה נוספת והעמקה
08/02/2009 | 22:05 | מאת: דנה ויינר

שלום לירון, ראשית לפני שאני עונה לך, רגישות למוצרי חלב וביצים לא עושים לפי הפסקה ובודקים, יש היום בדיקות מהימנות לכך, פני לרופא המתאים. 1. אין אי סבילות לביצה, יש אלרגיה לחלבון ביצה, וקרוב לוודאי אין לך, שכן זה לא מתבטא בנפיחות בבטן אלא בתגובה אלרגית קשה, כגון תפרחת וקושי בנשימה. יש רגישות ללקטוז, שהוא אחת הפחמימות שנמצאת בחלב פרה. לא כל מוצרי החלב מכילים כמות זהה של לקטוז, לדוגמה בגבינה שמנה או צהובה כמעט ואין לקטוז.רגישות ללקטוז יכולה להתבטא בכאבי בטן, נפיחות ושלשולים. 2. נכון שבקוטג' יש פחות לקטוז מבחלב, אך מי שרגיש מאוד, לא יכול לצרוך גבינה בכלל בלי תוספת אנזים לקטאז. 3. אין דבר כזה "אי סבילות לחלב" יש אלרגיה לחלבון חלב פרה או רגישות ללקטוז. 4. טחינה, חומוס, טונה, פסטרמה יכולים להוות תחליף. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית