אכילת גרעינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/11/2008 | 23:52 | מאת: גיא

שלום רב, 1. האם זה בסדר לאכול גרעיני חמנייה ודלעת כשהם אינם עברו תהליך של קלייה? 2. אני כבן 22, אם אני אוכל כל יום נגיד פחות או יותר חופן של גרעיני חמנייה וחופן גרעיני דלעת שאינם קלויים לחלוטין , האם זו כמות סבירה ומותרת? תודה.

27/11/2008 | 16:11 | מאת: דנה ויינר

שלום גיא, גרעינים לא חייבים לעבור קליה, אם זה טעים לך ככה, עדיף. אין המלצה לאכול על בסיס יומי גרעינים מכל הסוגים, וכן עדיף אגוזים או שקדים טבעיים. הכמות תלויה בסך הקלוריות המומלצת לך ליממה. בברכה,דנה

01/12/2008 | 11:30 | מאת: א.

דנה שלום, האם יש ערך תזונתי כלשהוא לאכילת גרעינים/אגוזים/שקדים/בוטנים קלויים, או שפשוט חבל על הזמן? אני דווקא אוהב אותם קלויים. כמו כן, האם לגרעינים טבעיים יש ערך כלשהוא אם הם קלויים? א.

מנהלי פורום תזונה קלינית