מזונות מעובדים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/08/2008 | 07:38 | מאת: אלה

לדיאטנית שבוע טוב, האם אכילת מזונות מעובדים (בשר מעובד, מוצרי חלב למיניהם, דברי מאפה וכו') מגדילה את הסיכוי לחלות בסרטן? ואם כן, איך יכול, באופן מעשי, מי שאיננו צמחוני או טבעוני להימנע מאכילתם? האם יש מספיק מזונות שאינם מעובדים? אלה

10/08/2008 | 14:13 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, מזונות מעובדים נחשבים לשניצלים ונקנקיות, חטיפים, מרקים מוכנים ועוד. מוצרי חלב לא נחשבים למזון מעובד ולכן אין בעיה לאוכלם. כדי לאכול תזונה בריאה יש לקנות חומרי גלם טריים, בשר טרי, לחם טרי, ירקות, פירות, מוצרי חלב, ביצים, פסטות, תפוחי אדמה, קינוןאה, כוסמת והרשימה ארוכה. במזון מעובד הכוונה למזון שמגיע כבר מוכן לאכילה או שכל מה שצריך לעשות הוא להוסיף מים חמים או לחמם מחדש. כן מזונות מעובדים אכן מעלים סיכון לסרטן במערכת העיכול. בברכה, דנה

10/08/2008 | 20:36 | מאת: אלה

דנה ערב טוב, תשובתך מבלבלת אותי מאוד, משום שעפ"י הגדרתך ("מזון מעובד = מגיע מוכן לאכילה"), חלב ומוצריו (גבינות, יוגורט וכו'), לחם, לחמניות, פיתה וכו' - המגיעים, כמובן, מוכנים לאכילה - כלולים במפורש ובאופן חד-משמעי בהגדרתך את המונח "מזון מעובד". לכן, ממש לא מובן מדוע את מתייחסת אליהם כמזון לא מעובד (אשר, לפיכך, אינו מעלה סיכון לסרטן). אנא הבהירי. תודה. אלה

מנהלי פורום תזונה קלינית