בשר אדום ולבן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה, האם יש יתרונות, או חסרונות, תזונתיים לבשר אדום לעומת בשר לבן (או להיפך), על רקע דברים לכאן ולכאן הנכתבים מדי פעם בעיקר על בשר אדום, אך לא על בשר לבן (ואני מניחה שבשר אדום הוא בשר בקר בלבד)? תודה. אלה
שלום אלה, מדע התזונה מפסיק להתייחס לבשרים בקבוצות, ולכל בשר מייחסים תכונות שונות, יתרונות וחסרונות. בשר "אדום" נחשב גם לבשר כבש, חזיר, ומיני בשרים שלא נכללים עם עוף והודו. בשר בקר נהוג היה להתסכל ולבחון אותו כבשר מזיק ושמן, אך היום יודעים כי בשר בקר בחלקים מסויימים עדיף מרוב חלקי העוף ודומה בהרכבו לבשר ההודו, ביחוד מבחינת שומןו, כולסטרול ומינרלים כגון ברל ואבץ. כך שצריך להתייחס לכל סוג בשר לגופו. בברכה, דנה