שאלה בקשר לאכילה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל השאלה שלי קשורה לאוכל. כאשר אוכלים אנחנו מרגישים מלאים אחרי כמה זמן,ולא יכולים לאכול עוד טיפה. -איך זה קורה? -למה זה שונה אצל כל אדם(אנשים יכולים לאכול יותר מאחרים)? -האם אפשר לגרום לכך שתוכל לאכול יותר/תרגיש מלא לאט יותר? אני מתאר לעצמי שלכל אדם יש קיבה בגודל שונה-ובכך לכל אדם קיבולת אחרת אבל אין לי מושג האם זה אפשרי להגדיל את הקיבולת של הקיבה. תודה מראש
שלום שי, מנגנון השובע מורכב מאוד. הוא מורכב ממנגנון שובע מקומי בקיבה, תחושת מלאות של מתח הקיבה ויחד עם זאת הפרשת הורמונים רבים הפועלים במערכת העיכול ובמוח. כמו כן, אכילה מזונות גורמת להפרשת הורמונים רבים כגון אינסולין ועוד, ולאלו השפעה מרכזית במוח על מנגנון השובע במרכז השובע במוח. ההבדלים ביכולות האכילה בין אנשים נובעת משונות גנטית וכן מהרגלי אכילה, ככל שאוכלים יותר כך היכולת עולה עם הזמן, כמובן שאצל חלק מהאנשים הגבולות משתנים בהתאם לפרופיל הגנטי. אין טכניקה להגדלת קיבולת קיבה, כאשר ישנה תחושת שובע ומלאות מהירה , ההמלצה היא לאכול הרבה ארוחות קטנות ביום, צפופות. בברכה, דנה