חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אחת ולתמיד - האם צריכת מוצרי חלב 0 אחוז או אחוזי שומן פחות מ5 אחוז זו טעות כי לא נספג כלום בגוף או שטויות מהנטורופטיה? האם באמת חלב עיזים מומלץ על חלב פרה? ומה עם חלב סויה? מה עדיף?
שלום מורן, ישנם הבדלי ספיגה בעיקר של סידן ממוצרי החלב ככל שאחוז השומן גבוה מדי או נמוך מדי, לכן ההמלצה עומדת על 3% שומן בממוצע. כל שאר המרכיבים נספגים ללא בעיה. חלב עיזים ומוצריו נחשבים לבטוחים יותר בעיקר בקרב אלו הרגישים יותר למוצרי חלב פרה,הרכב חומצות השומן וכו', אך לא הייתי עוברת לאכילת חלב עיזים בלבד. חלב סויה אינו בר השוואה למוצרי החלב שמקורם מן החי, פרה ועיזים, ולכן איני רואה סיבה להמליץ עליו כלל, אלא אם כן ישנה רגישות קשה למוצרי חלב. בברכה, דנה